Hoortoestellen

Hoortoestellen

Een hoortoestel is in essentie een klein computertje dat het geluid van de door gehoorverlies aangetaste frequenties versterkt. Het geluid komt binnen door een microfoon,wordt bewerkt en naar behoefte versterkt en komt vervolgens bij het luidsprekertje.

AHO
Hierbij bevindt zich de electronica Achter Het Oor en wordt het traditioneel met een slangetje verbonden aan een oorstukje dat in het oor gedragen wordt.

Open aanpassing/fitting
De nieuwste digitale technieken maken het echter mogelijk het op maat gemaakte oorstukje te vervangen door een ultrazachte siliconen tip. Een groot voordeel is dat de gehoorgang meestal niet geheel wordt afgesloten,waardoor de natuurlijke geluiden die het trommelvlies wel goed opvangt gewoon natuurlijk blijven.

RIC
De nieuwste en nog meer geavanceerde toepassing is de RIC techniek:Receiver In Canal. Daarbij is het luidsprekertje niet meer in hoortoestel geplaatst maar in een siliconentip in het oor. Het voordeel hiervan is dat men nog minder last heeft van hinderlijke bij geluiden en de vesterkte geluiden nog natuurgetrouwer zijn.

IHO
Bij het In Het Oor toestel huist alle electronica in een schaaltje dat volledig in het oor gedragen wordt. Afhankelijk van de mogelijkheden kan het In Het Oor toestel in de oorschelp of zelfs helemaal in de gehoorgang geplaats worden.

Twéé zijn beter dan één
In bijna alle gevallen geldt; twéé is beter dan één. De belangrijkste reden dat mensen voorheen liever niet kozen voor twee toestellen was dat bij het dragen van twee toestellen vaak een afgeloten gevoel ervaren werd. Dat is bij de huidige toestellen zeker niet meer. Door het horen met twee oren kunnen onze hersenen bepalen uit welke richting een geluid komt en dit bevordert het spraakverstaan weer.

Na een uitgebreid intak gesprek bepalen we samen met u wat voor u de beste hooroplossing is en gaan we de gekozen toestellen allereerst een maand op proef dragen en deze proefperiode is uiteraard geheel gratis.