Hoortoestellen

Een hoortoestel is in essentie een klein computertje dat het geluid van de door gehoorverlies aangetaste frequenties versterkt. Het geluid komt binnen door een microfoon,wordt bewerkt en naar behoefte versterkt en komt vervolgens bij het luidsprekertje.

AHO Hierbij bevindt zich de electronica Achter Het Oor en wordt het traditioneel met een slangetje verbonden aan een oorstukje dat in het oor gedragen wordt.

Open aanpassing/fitting De nieuwste digitale technieken maken het echter mogelijk het op maat gemaakte oorstukje te vervangen door een ultrazachte siliconen tip. Een groot voordeel is dat de gehoorgang meestal niet geheel wordt afgesloten,waardoor de natuurlijke geluiden die het trommelvlies wel goed opvangt gewoon natuurlijk blijven.

RIC De nieuwste en nog meer geavanceerde toepassing is de RIC techniek:Receiver In Canal. Daarbij is het luidsprekertje niet meer in hoortoestel geplaatst maar in een siliconentip in het oor. Het voordeel hiervan is dat men nog minder last heeft van hinderlijke bij geluiden en de vesterkte geluiden nog natuurgetrouwer zijn.

IHO Bij het In Het Oor toestel huist alle electronica in een schaaltje dat volledig in het oor gedragen wordt. Afhankelijk van de mogelijkheden kan het In Het Oor toestel in de oorschelp of zelfs helemaal in de gehoorgang geplaats worden.

Twéé zijn beter dan één In bijna alle gevallen geldt; twéé is beter dan één. De belangrijkste reden dat mensen voorheen liever niet kozen voor twee toestellen was dat bij het dragen van twee toestellen vaak een afgeloten gevoel ervaren werd. Dat is bij de huidige toestellen zeker niet meer. Door het horen met twee oren kunnen onze hersenen bepalen uit welke richting een geluid komt en dit bevordert het spraakverstaan weer.

Na een uitgebreid intak gesprek bepalen we samen met u wat voor u de beste hooroplossing is en gaan we de gekozen toestellen allereerst een maand op proef dragen en deze proefperiode is uiteraard geheel gratis.

SeboHD

SeboTek is marktleider in hoortoestellen met een grote bandbreete die vergelijkbaar zijn met high fidelity hoofdtelefoons. Door het brede geluidspectrum kunt u de helderheid van stemmen ervaren, net als subtiele geluiden van de natuur, levendige tonen van muziek en de vele andere geluiden die kleur geven aan het dagelijkse leven. SaboTek hoortoestellen zijn extreem vochtbestendig, zeer compact en toch uitzonderlijk krachtig. Ze zijn tijdens het dragen bovendien niet of nauwelijks zichtbaar doordat ze zijn voorzien van 'RIC techniek', waarbij een kleine luidspreker in het oor wordt geplaatst. Deze innovatieve oplossing is een uitvinding van SeboTek en biedt u een zuiver geluid dat u nog eens verder kunt verbeteren door het juiste luisterprogramma te kiezen.

Budget Hoortoestellen

Hoortoestellen bestaan er in heel veel verschillende soorten zowel in prijs als in kwaliteit.Door de de aanpassingen die de zorgverzekeraars hebben door gevoerd in 2013 is niet meer mogelijk om zomaar ieder toestel te kiezen zoals u dat wellicht in het verleden gewend was.Om voor een toestel uit een bepaalde klasse in aanmerking te komen moet er een vragenlijst,de amsterdamselijst,ingevuld worden en in combinatie met de gegevens die uit de hoortest komen kunnen we bepalen voor welk toestel u in aanmerking komt.Meestal moet u 25% van de aanschafwaarde van de toestellen zelf betalen,bent u echter nog aanvullend verzekert dan zou het zomaar kunnen zijn dat u het volledige aanschafbedrag vergoed krijgt

Loop daarom gerust even vrijblijvend bij ons binnen voor advies opmaat.

Kom vrijblijvend langs bij Boots Optiek in Landgraaf.