Lenzen

Nederland telt ongeveer 1.6 miljoen contactlensdragers. Het dubbel aantal mensen heeft echter ooit lenzen geprobeerd te dragen. Bijna zonder uitzondering zijn deze mensen gestopt omdat ze het gewenste comfort niet bereiken.

Comfortabel en veilig lenzen dragen draait in feite om drie zaken. Contactlenzen, maar vooral ook vloeistoffen, moeten van topkwaliteit zijn en goed worden afgestemd op de lenzendrager. Daarom is deskundig advies onontbeerlijk. Het is van groot belang om vast te stellen wat voor u ogen het beste is en op welke manier u optimaal kunt zien. Tot slot is het belangrijk dat u op de juiste manier met u lenzen omgaat en dat u regelmatig u ogen laat controleren.

Loop gerust even binnen en we geven u graag het advies dat bij u past.

Bekijk onze vergoedingenposter, hier kunt u precies zien wat er door uw zorgverzekering wordt vergoed.

Vormvaste Lenzen

Vormvaste lenzen, het scherpste zicht.
Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van je ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen.Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper. Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draagt. Deze lenzen worden nl. gemaakt van een zeer hoogwaardig zuurstof doorlatendmateriaal waardoor je ogen minder vermoeid raken en de hele dag fit blijven. Aan deze lenzen ben je dan ook snel gewend en je kunt ze gerust de hele dag dragen, ze zitten zo perfect dat je ze zelfs een nachtje door zou kunnen dragen.

Mocht u een keer niet in de gelegenheid zijn om op de zaak voorbij te komen om alles goed te laten controleren, dan kunnen wij u de lenzen GRATIS toezenden, een controle is natuurlijk altijd beter.

Enkelvoudig Zacht

Siliconen hydrogel lenzen
Dit zijn de nieuwste generatie zachte lenzen. Deze lenzen laten nl. 6 keer meer zuurstof door dan de standaard zachte lenzen. En dat is belangrijk, want je ogen hebben zuurstof nodig om goed te functioneren.Met siliconen hydrogel lenzen kunnen je ogen goed ademen, daardoor blijven ze fit en gezond en voorkom je klachten als jeuk en rode ogen. Standaard zachte  lenzen hebben een hoog watergehalte en kunnen gedurende de dag droog aanvoelen. Daarbij komt er meer aanslag op de lenzen waardoor ze steeds minder comfortabel gaan zitten. Siliconen hydrogel lenzen hebben een optimale bevochtiging, zodat je veel minder kans hebt op droge ogen en dat is prettig als je werkt in ruimtes met airconditioning.

Mocht u een keer niet in de gelegenheid om op de zaak voorbij te komen om alles weer goed te laten controleren kunnen wij u ook de lenzen GRATIS toezenden, een controle is natuurlijk altijd beter.

Multifocaal

Multifocale lenzen, de oplossing voor dichtbij en veraf zien.
Als je boven de 40 jaar bent, kun je moeilijkheden krijgen met het zien op korte afstand. Je kijkt tv en bladert in de krant en je ogen worden vermoeid. Multifocale lenzen kunnen hiervoor de oplossing zijn. Met uiterste precisie wordt er een traploos gebied gecreeerd zodat de lens meerdere sterktes krijgt, of je nu in de auto zit of achter de computer, de multifocale lens kan hierbij de oplossing zijn zodat je op elke afstand alles goed kunt blijven zien.

Kom vrijblijvend langs bij Boots Optiek in Landgraaf.